Kisaraportti: Formula- ja Raceboard-luokkien Ranking 27.-28.5.2017

Kisaraportti: Formula- ja Raceboard-luokkien Ranking 27.-28.5.2017

Surfsport järjesti toukokuun viimeisenä viikonloppuna Formula- ja Raceboard-luokkien Rankingosakilpailun, joka purjehdittiin Saimaalla Tiuruniemen alueella. Alla kisaraportti. Onnea voittajille!

Raceboard ajoi lauantaina kaksi lähtöä, jotka kilpailunjohtaja Heikki Ruuhimäki ajatti ultrakevyissä olosuhteissa. Juha ja Alexandra Blinnikka dominoivat ensimmäistä päivää ottaen vuorotellen sijat 1 ja 2, Sami Karppisen, Tero Toivosen, Radovan Kubinin ja Kai Männistön ajaessa 3-6 sijoituksia ristiin.

Kilpailupäivän jälkeen osanottajille oli kilpailupaikalla Ravintola Teerenpelissä iltaruokailu ja osa kilpailijoista jäi vielä kuuntelemaan Ben Fisherin keikan.

Sunnuntaiksi tuuli voimistui ja kääntyi Etelä-Lounaaseen. Kilpailualue siirrettiin 2km päähän Tiuruniemen länsipuolelle.
Race board ajoi vielä kolme lähtöä ja edelleen Juha Blinnikka dominoi voittamalla kaikki lähdöt. Kalevi Männistö oli lähellä viedä kaksi lähtöä, mutta väärä köli- ja evävalinta verottivat Kalen kovankelin vauhtia juuri ratkaisevasti. Kilmannessa startissa Kale pannutti harmittavasti ja käteen jäi sija 6 tästä startista. Sami Karppinen ja Radovan Kubin ajoivat vahvasti nämä startit ja Alexanda, sekä Tero toivonen tasaisesti tämän ryhmän takana.

Raceboardin yhteistuloksissa Juha oli omaa luokkaansa, voittaen kaikki startit. Sami Karppinen ja Alexanra Blinnikka ajoivat tasatuloksen ja Sami sain 2. sijan jättäen Alexandran kolmanneksi paremman discardin turvin.

Formulat ajoivat Sunnuntaina kaksi suhteellisen kovatuulista starttia ja Markus Huhtinen vei molemmat startit, Samuli Järvisen ja Anders Smedsin ottaessa molemmissa sijat 2 ja 3. Päivän yllättäjä oli Nina Oksa joka ajoi yhteistuloksessa neljänneksi lähtösijoilla 5 ja 4, hätyytellen tosissaan Andersia jälkimmäisessä startissa.

Rookie luokassa Miika Vormisto ja Antti Janhunen kävivät tiukkaa kilpailua, Miikan viedessä voiton.

Formula ja Rookie palkitut.

 

Formula:

1. Markus Huhtinen. 2. Samuli Järvinen. 3. Anders Smeds.
4. Paras Formula nainen Nina Oksa.

Paras Rookie Miika Vormisto.

Raceboard palkitut.

Tulokset